Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Μόνιμος Κάτοικος – Το πρώτο τρένο

....του Νώντα Λειβαδίτη


Ο Μόνιμος Κάτοικος αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα ότι, με την απαιτούμενη συνέπεια και σοβαρότητα, το ελληνικό hip hop μπορεί να δώσει πολύ αξιόλογες δουλειές. Έχοντας ήδη δύο ανεξάρτητες κυκλοφορίες στο ενεργητικό του, έχει ξεχωρίσει για τους στίχους και τα πολύ αισιόδοξα μηνύματα που περνάει μέσα από τα κομμάτια του.


Στο ίδιο μήκος κύματος και το πιο πρόσφατο του single με τίτλο «Το πρώτο τρένο», που κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη εταιρεία 5th Season Records (γνωστή και ως 5η Εποχή, απ’ τις παλιότερες κυκλοφορίες των ΝΕΒΜΑ). Οι στίχοι είναι του Μόνιμου Κάτοικου, ενώ τη μουσική έχει φτιάξει ο DJ Rico. Στο ρεφραίν του κομματιού συμμετέχει η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Θήβας, δίνοντας έτσι μια ακόμα πιο ευχάριστη νότα σ’ ένα από τα πιο ωραία κομμάτια που έχω ακούσει προσωπικά, τον τελευταίο καιρό. Τη σκηνοθεσία του βίντεο κλιπ έχει αναλάβει ο Γιάννης Παπαδάκος μαζί με την ομάδα του, την RIVA Productions, αποδεικνύοντας ότι ίσως είναι οι καλύτεροι σ’ αυτόν τον τομέα. Ο Μόνιμος Κάτοικος ετοιμάζει το επόμενο solo album του, το οποίο θα έχει τίτλο «Χάνσελ & Γκρέτελ».

Γενικότερα, είναι ένα κομμάτι το οποίο δίκαια έχει κερδίσει το θαυμασμό του κόσμου που το έχει ακούσει, ανεξάρτητα απ’ τις μουσικές προτιμήσεις του καθενός, δείχνοντας ότι ο δημιουργός του έχει το απαιτούμενο ταλέντο και όλο το μέλλον μπροστά του.

Καλή ακρόαση! http://www.youtube.com/watch?v=q6c87a1IMVA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου