Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Η ημέρα που πέθανε το Ευρωπαικό ιδεώδες


Και ναι σήμερα και επίσημα η Ευρωπαϊκή Ένωση έπιασε πάτο… Πραγματικά μόνο θλίψη μπορεί να σε γεμίζουν καταστάσεις και αποφάσεις που σπάνε οποιαδήποτε σύνδεση με τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Η αλληλεγγύη πήγε περίπατο όπως και οι επιδιώξεις για κάτι καλύτερο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υπερχρεωμένων χωρών.. Ένα βασικό ερώτημα που στριφογυρίζει στο μυαλό μου μέρες τώρα έχει σχέση με την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των πολιτών της Ευρώπης προς τους θεσμούς (όχι μόνο τους Ευρωπαϊκούς) αλλά και την αντιμετώπιση των πολιτικών απέναντι στους λαούς και τους πολίτες των κρατών τους. 

Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός αυτή την στιγμή στο Ευρωπαϊκό στερέωμα που να δείχνει ικανός να χαράξει πολιτική. Το μείζον πρόβλημα της Ευρώπης κατά την γνώμη μου είναι ότι αυτή την στιγμή η Ε.Ε κυβερνείται από οικονομολόγους και όχι από πολιτικούς. Ο εναλλακτικός δρόμος δεν υπάρχει πουθενά και το κυριότερο δεν υπάρχει το όραμα.. 

Κάποιοι θα αντιτείνουν ότι το όλο ζήτημα της οικονομικής κρίσης προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς πολιτικών προσώπων και είναι προϊόν πολιτικών λαθών, ωστόσο η ζωή δεν είναι νούμερα. Η απόφαση «βάζω» χέρι στις καταθέσεις των πολιτών επειδή αλληλέγγυα τα υπόλοιπα κράτη βάζουν τα λεφτά για να καλυφθούν οι πρωτογενείς ανάγκες του Κυπριακού Κράτους δεν υπάρχει πουθενά. 

Αλήθεια οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών αναρωτήθηκαν ποτέ για τον πανικό που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια απόφαση ή είναι στα πλαίσια του πειράματος και αυτό; Δηλαδή εφαρμόζω την συγκεκριμένη πολιτική στους Κύπριους που είναι κοντά 1εκ κάτοικοι και αν πιάσει πάμε στους Ιταλούς, Έλληνες κ.ο.κ;;;; Ειλικρινά κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι νούμερα ούτε και σαν νούμερα θα λυθούν.. Πόσο μάλλον μια απόφαση η οποία ‘’επιβάλλεται’’ θα πουν οι συνωμότες επιλέγεται θα πω εγώ από τις εθνικές κυβερνήσεις δεν λαμβάνεται χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.

Ας δώσουμε ένα υποθετικό σενάριο ότι δεν περνάει το νομοσχέδιο από την Κυπριακή Βουλή την Τρίτη και τα ρωσικά κεφάλαια και οι καταθέτες κάνουν μαζικές αναλήψεις..Η Κύπρος είναι εν δυνάμει εκτός του euro. Για πόσο αυτό το δίλημμα; 

Γι' αυτό λοιπόν επαναφέρω ξανά το ερώτημα κατά πόσο θα είναι δυνατό να πορευόμαστε σε μια Ευρώπη χωρίς ηγεσία και εξαρτώμενη από οικονομικά συμφέροντα και όχι από την πραγματική βούληση των πολιτών σύμφωνα με τις πραγματικές ιδέες της Ε.Ε. όπως δομήθηκε.. Όποια και να είναι η πορεία εξέλιξη προς την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση η εποχή αυτή θα έχει στιγματιστεί από την πλήρη απουσία Ευρωπαϊστών ηγετών..

Υ.Γ: Απορώ ειλικρινά αν ο κ. Αναστασιάδης είχε σκεφτεί πώς θα αντιμετωπίσει το ζήτημα που θα προέκυπτε την επόμενη μέρα των εκλογών..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου