Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ultraista

...του Στέλιου Μουρατίδη



Έχει λίγο από όλα, λίγο electropop, λίγο synthpop, λίγο afrobeat. Ο λόγος;  Για τους Βρετανούς ultraista.

Βασικά ξεκινάμε με την αποδοχή ότι ο Nigel Godrich είναι μια μουσική ιδιοφυία. Ξέρω τι αναρωτιέσαι, ποιός στο καλό είναι αυτός πάλι; O Godrich είναι ο περίφημος παραγωγός των Radiohead και έχει αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της δημιουργίας των ultraista. Έχει λοιπόν την ιδέα να παντρέψει μουσικά το συνθετικό ταλέντο του Joey Waronker με την γλυκιά φωνή της Femme (κατά κόσμον Laura Bettinson) και να πειραματιστεί σε πολλά επίπεδα στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής.

Λίγους μήνες μετά την δημιουργία τους, κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο μέσα στο 2012, με τίτλο (οκ, όχι και ότι πιο πρωτότυπο) ultraista. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι το καλύτερο debut album που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ηλεκτρονικής σκηνής.

Αμέσως προσελκύουν τα ραδιόφωνα και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέρνουν να εντυπωσιάσουν το δύσκολο βρετανικό κοινό. Η συνέχεια είναι σχετικά η συνηθισμένη όπως στις υπόλοιπες μπάντες, ξεκινούν μια σειρά εμφανίσεων σε ραδιόφωνα και τηλεοπτικά μέσα στην Βρετανία καθώς και μινι συναυλίες. Αυτή την περίοδο βρίσκονται στην Αμερική για μια μικρή περιοδία.

Από το άλμπουμ ξεχωρίζουν το smalltalk (και το remix από Four Tet), το our song και το gold dayzz. Σημείωση: Δείτε τα βίντεο. Μια γεύση από την σκηνοθετική μαγεία του Godrich (πέρα από την μουσική).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου