Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

μέρες θαυμάσιες


-//-

Δημοσκοπήσεις, μετρήσεις, προβλέψεις. Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%.

Στο 6,5% το ΚΚ, στο 5,5 το ΠΑΣΟΚ και στο 14% οι φασίστες.

-//-

Κοινωνιολόγοι, δημοσκόποι, βουλευτές, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι και πολιτικοί επιστήμονες επιχειρηματολογούν πάνω στο μέγα μυστήριο, την άνοδο του φασισμού.

Σοκαρισμένοι παρακολούθησαν (ορισμένοι) κάτοικοι της χώρας τα γεγονότα έξω απ’ το Χυτήριο.

( Κι όμως, «με τη βοήθεια της Παναγίας μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» )

Σοκαρισμένοι άκουσαν (μερικοί) κάτοικοι της χώρας την είδηση ότι η ΧΑ ζητά στοιχεία για τα αλλοδαπά παιδιά των παιδικών σταθμών.

(Κι όμως, «θα πρέπει να σταματήσουμε την καραμέλα ότι είναι ρατσισμός» )

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xa3sfdD5-do

- // -

Μετρήσεις, νούμερα. Ανεργία.

Σε ποσοστό: 25,1%. Σε ανθρώπους: 1.261.604 άτομα

- // -

Νούμερα. Επανάληψη: Απ’ το 2,6% στο 43,9% σε πέντε χρόνια

- // -

Με υπομονή και νηφαλιότητα παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στα δελτία ειδήσεων. Παρακολουθούμε σε μαγνητοσκόπηση, τη σωτηρία της πατρίδας και την σκληρή διαπραγμάτευση. Δυσκολίες με τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, κόκκινες γραμμές και μπροστά μας ο τελευταίος κάβος.

Στη ζωντανή μετάδοση, η εξαθλίωση κερδίζει το ματς. Παρατηρούμε (κάποιους) ανθρώπους με αγωνία να προσπαθούν να ορθώσουν ένα τείχος, μπας και φρενάρουν την ολοσχερή καταστροφή, δηλαδή την πλήρη επικράτηση του φασισμού. Απ’ την άλλη παρατηρούμε ότι ο συριζα και το κκε αδυνατούν για λίγο να ασχοληθούν με αυτό το 14% που επελαύνει. Όχι πως είναι θέμα ποσοστού. Κάθε άλλο, δεν πρόκειται για δημοσκόπηση, αλλά για χαλαρή αποτύπωση του τρόμου που κυκλοφορεί στις μη πλούσιες συνοικίες της πόλης. Ο συριζα και το κκε ασχολούνται κυρίως με το μαγαζί τους (θεμιτό) και με το να γράφει ο καθένας στην εφημερίδα του, ποιά μαλακία έκανε ο άλλος, ποιά λάθος εκτίμηση και ποιό ιστορικό λάθος. Από μένα συγχαρητήρια.

Στο μεταξύ ο φασισμός προχωρά. Απ’ τους παιδικούς σταθμούς πάει στο σχολείο.

Οι άλλοι, οι φιλελεύθεροι ή οι πιο μετριοπαθείς μιλάνε για αντιφασιστικό μέτωπο ή αντίδραση ενάντια στην ΧΑ, βάζοντας στο ίδιο μέτωπο τη ΔΗΜΑΡ που συγκυβερνά με τον tazer – Δένδια ή κρατώντας ρεσώ επειδή οι θρησκόληπτοι εμποδίζουν τον πολιτισμό να ανθίσει. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπάρξει αντιφασιστικό μέτωπο που δεν θίγει το τι συμβαίνει σήμερα στους εργασιακούς χώρους ή το ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στην κοινωνική εξαθλίωση. Αναρωτιέμαι πώς μπορεί να υπερασπιστεί κανείς «ατομικά δικαιώματα» βασιζόμενος σε μια νομικίστικη οπτική ή σε μια αφηρημένη επίκληση στον πολιτισμό και την μετριοπάθεια. Κακά τα ψέματα, ο ανθρωπισμός και η επίκληση στους θεσμούς δεν πιάνει ως επιχείρημα απέναντι στους (φανατικούς ή επιφανειακούς) οπαδούς του φασισμού. Όταν ο πληθυσμός εξαθλιώνεται δεν μπορείς να του μιλάς με μια υφ’ υψηλού οπτική που του υπενθυμίζει τα ιδανικά του πολιτισμού.

-//-

Bonus track.

Χθες: «κάθε λογής υπάνθρωπο, που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας, με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει…»

Τις προάλλες: «το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί από απροσδιόριστες φυλές, οι οποίες ανεξαρτήτως προέλευσης, χρώµατος και θρησκείας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το έγκλημα».

http://tovytio.wordpress.com/2012/10/19/noumera/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου