Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

BE CALM AND WELCOME TO THE Φοιτητική Ζωή

....της Δόξας Τούφα


Το κρεβάτι δεν στρώνεται μόνο του και όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.
Η ντουλάπα δεν είναι αρχαιλογικός τόπος για να κάνεις ανασκαφές προκειμένου να βρεις ένα μπλουζάκι.
Το πάτωμα δεν ξεβρωμίζει μόνο του και οι τρεις καλές νεράιδες απ την "Ωραία Κοιμωμένη" δεν θα κάνουν τον κουβά και την σφουγγαρίστρα να πιάσουν δουλειά.

Η λάντζα δεν πλένεται μόνη της και απλώνεταιι σαν ιός.
Ο σκουπιδιάρης δεν παίρνει τα σκουπίδια από μέσα από το σπίτι.
Τα ρούχα δεν απλώνονται μόνα τους. Ούτε μαζεύονται. Κι αν βρέξει δεν βγάζουν ομπρέλα.Α, κι αν μείνουν στο πλυντήριο θα μουχλιάσουν. Κι αν μείνουν άπλυτα θα ζωντανέψουν και θα σε βάλουν να τα φας...
Το σίδερο θέλει μπράτσα.
Το φαί δεν μαγειρεύεται μόνο του. Ούτε κλωνοποιείται, τελειώνει και κάνεις άλλο. Αλλά πρώτα πας στο Σούπερ Μάρκετ. Και για όσους υπήρξαν ονειροπόλοι σαν κι εμένα guess what:Το Σούπερ Μάρκετ δεν είναι για να παίζεις κρυφτό τελικά...
Οι οδηγίες του πληντυρίου είναι γραμμένες στα κινέζικα με ελληνικούς χαρακτήρες.
Για να μπεις στο λεωφορείο πρέπει να αποστοιθήσεις κινήσεις μάχης από τον Danny the Dog, η τον Μπόηκα.
Για να βρεις την αίθουσα που έχεις μάθημα πρέπει να έχεις μέσα σου το εξερευνητικό ταλέντο και να συνδιάζεις έξυπνα την τύχη με την προσπάθεια. To GPS σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Η γλυκιά σαν ξίδι κυρία στο Κτελ δεν αφήνει τη λίμα της για λεπτομέριες τύπου, σε ποιο λεωφορείο να μπω; "Μα θα ανακοινωθεί από τα μεγάφωνα δεσποινής, θα ακούσεις!"
Ναι κάπου ανάμεσα στις κόρνες και στα φρεναρίσματα, στο κλάμα του μωρού της διπλανής και στις ροκέτες του παππού από μπροστά, στις γκαρίδες του ταρίφα και στα γαυγίσματα της Μουτζούρας, με 3 βαλίτσες αγκαλιά, κάποια στιγμή θα σταματήσει να παίζει Παντελίδη στα μεγάφωνα και θα κάνει ανακοίνωση την οποία πρέπει να ακούσεις....
Μην πεις στον ταξιτζή ότι είσαι από αλλού όταν σε ρωτήσει (γιατί θα σε ρωτήσει, defacto) γιατί θα σου κάνει κόντρα ξύρισμα, τύφλα να 'χει η gillete fusion.
Το ρεύμα κοστίζει.
Το νερό κοστίζει.
Το πετρέλαιο κοστίζει.
Τα τσιγάρα κοστίζουν.
Η ανάσα κοστίζει.
Το facebook, το youtube και το skype δεν κοστίζουν.
Hellooo, κοστίζει το ίντερνετ όμως.
Τα κλειδιά του σπιτιού πρέπει να είναι προέκταση του χεριού σου, ευαγγέλιο και φυλαχτό.
Τα χρήματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Παπανδρέου νυφίτσα.
Δεν πρέπει να χάνεις το κινητό σου γιατί δεν έχεις σταθερό να το καλέσεις.
Δεν πρέπει να ξεμένεις από κάρτα γιατί η μάνα σου δεν έχει whats up και αν δεν την πάρεις να της πεις πως έχεσες θα νομίσει πως το καζανάκι τράβηξε και σένα και τώρα παίζεις ξύλο με τα χελωνονιτζάκια στον υπόνομο.
Δεν πρέπει να ξεμένεις από μπαταρία γιατί η μάνα σου θα θεωρήσει αμέσως πως έκανες μπάνιο στη θάλασσα, σε έφαγε η φάλαινα και τώρα κάνεις παρέα με τον Πινόκιο και το Γεροτσεπέτο τρώγοντας ψάρια.
Δεν πρέπει να φτερνίζεσαι στο τηλέφωνο όταν μιλάς με θυληκά άτομα απ' το σόι σου γιατί θα σου αναλύσουν κάθε πιθανή εκδοχή για το πως κρύωσες, ποια φαρμακευτική ή κομπογιαννήτικη αγωγή να ακολουθήσεις, τι να προσέχεις από δω και μπρος και κανά δυο παλιές ιστορίες που δεν άκουσες αυτά που σου λεγαν και την πάτησες.
Δεν πρέπει να λες πως είσαι με μεγάλη παρέα γιατί η επόμενη ερώτηση θα είναι από που τους γνώρισες, από που κρατάει η σκούφια τους, τι καπνό φουμάρουν, τι χόρτο πίνουν, ομάδα αίματος, αριθμός μητρώου ταυτότητας αν γίνεται.
Στην ερώτηση "Πήγες στο μάθημα;" απαντάς ναι χωρίς φόβο ή τύψεις. Σ' αυτό είμαι κάθετη.
Τα απορρυπαντικά είναι ακριβά.
Τα καθαριστικά είναι πανάκριβα.
Και το συνταρακτικότερο από όλα: 12 ρολά κωλόχαρτο κάνουν 7 ευρώ.


MAMA MIA. . . .

(Για να μην πω πόσο κοστίζουν οι σακούλες σκουπιδιών και με πιάσει ταχυπαλμία.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου