Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Για το παιχνίδι της Παρασκευής

.....του Γιάννη Φουρνάρου


    Ενα σχολιο για το ματς της Παρασκευης, γιατι ακουω πολλους για επικράτηση επι της ναζιστικης Γερμανιας , για πολεμο μεταξυ Γερμανιας και Ελλαδας, για αγωνα της Ναζιστικης Γερμανιας με την αριστερη Ελλαδα κτλ..


Θεωρω οτι ολα αυτα που ακουγονται ειναι σκουπιδια. Εκμεταλευονται τον πονο ενος λαου, μιας κοινωνιας για να ακουμπησουν στην πολιτικη και ιδεολογικη τους ανυπαρξια οσον αφορα την κοινωνια σε παγκοσμιο επιεπεδο και πως θα επρεπε να αυτοπροσδιοριζεται. Το οτι την Κυριακη βρεθηκε η ΝΔ πρωτη δεν ειναι νικη των Γερμανων και κατι τετοια ακυρωνουν ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας μας που ψηφισε. 

Η εκμεταλευση ακομα και ενος αγωνα και η εισχώρηση της πολιτικης δειχνει την πολιτικη και κοινωνικη συγχυση μην πω πιο βαρια λεξη που υπαρχει και φτανει στα ορια της εκμεταλευσης. Χρονια τωρα τα αιτια και το πως θεσμιστηκε η κοινωνια ειναι πιο βαθια και εκει θα επρεπε μια κοινωνια να δει γιατι την βαζουν σε αυτο το "τρυπακι". Ειναι πιο βαθια τα πραγματα απο Ολυμπιακος-Παναθηναικος, Αριστερα-Δεξια. Τοσα χρονια αυτο μας λενε καποιοι και θελουν να πιστευουμε. Η κοινωνια που δεν αμφισβητει αλλα σχολιαζει στην καλυτερη περιπτωση, που δεν σπαει τα καθιερωμενα, που απομονώνεται, που ακολουθει δογματικα, που φανατιζεται ειναι καταδικασμενη σε μαρασμο.

Ο αθλητισμος εχει παιξει τον ρολο του ολα αυτα τα χρονια και εχει βρεθει σε αντιθετη κατευθυνση με την αποψη των αρχαιων ελληνων για τον αθλητισμο. Καλο αγωνα λοιπον και ο καλυτερος να κερδισει. Και μακαρι καλυτερη και πιο τυχερη να ειναι η εθνικη μας. Εμεις δεν μισουμε τους αλλους λαους, θελουμε την συνεργασια μαζί τους, εχουμε φιλοσσοφια, σκεψη. Η αρχαια ελληνικη σκεψη δεν εχει να κανει ουτε με τον ανταγωνισμο και την επικρατηση του ενος λαου ή του αλλου αλλα με την συνεργασια και την αλληλεγγύη, με την αξιοκρατια των λαων.

Η κοινωνια μας δεν μπορει να ειναι μια κοινωνια "γηπεδου" σε πολιτικο και σε κοινωνικο εν γενει επιπεδο αλλα μια κοινωνια αμφισβητησης και αυτορυθμισης, των αξιων, των δομων και των κανόνων που την διεπουν. Αλλιως θα ειμαστε μια κοινωνια " γηπεδου" που δεν θα κρινουμε αυτα που μας λενε και θα πιστευουμε σε αυταπατες που μας οδηγουν στο μισος και στην επικράτηση, και εν τελει σε Ολυμπιακος-Παναθηναικος, Αριστερα- Δεξια, χωρις ουσια ομως και λόγο. Γι' αυτο υπαρχει και ο λογος του γηπεδου και η εκμεταλευση ακομα και ενος αγωνα απο τον πολιτικο και οχι μονο κοσμο. 

Ειναι πολυ τραγικο. Καλο μας αγωνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου