Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η ώρα της κάλπης

.....του Νώντα Λειβαδίτη


         
    Αύριο διεξάγονται ίσως οι πιο κρίσιμές, όπως λένε, εκλογές από τη μεταπολίτευση. Ακούγεται πως τα δύο μεγάλα κόμματα θα έχουν μεγάλες απώλειες και ίσως υπάρξει Βουλή με δέκα κόμματα ή και παραπάνω. Προσωπικά όλα αυτά μου φαίνονται υπερβολικά και περιττά, καθώς θεωρώ πως όλοι μας θα πρέπει να πάμε με διαφορετική νοοτροπία και προσέγγιση στις κάλπες, όπως και με τεράστια σοβαρότητα.


Είναι λάθος να υιοθετήσουμε «απολιτίκ» στάσεις με το να μην πάμε να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα, καθώς αυτό σημαίνει αδιαφορία για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, όπως επίσης είναι λάθος να ψηφίσουμε με γνώμονα το θυμό, κάτι το οποίο οδηγεί φασιστικές και νεοναζί παρατάξεις μέσα στο Κοινοβούλιο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα επιβεβαιώσει την ημιμάθεια και την ασχετοσύνη που μαστίζει την ελληνική κοινωνία, οπότε θέλω να πιστεύω πως όλοι αυτοί θα συνετιστούν στο τέλος. Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και αυτοί που δεν πρόκειται ποτέ να σοβαρευτούν και θα συνεχίσουν εφ’ όρου ζωής να δείχνουν εμπιστοσύνη στα δύο μεγάλα κόμματα ικανοποιώντας έτσι τα μικροσυμφέροντά τους.

Το ζήτημα λοιπόν είναι να αναλογιστούμε τις όποιες ευθύνες έχουμε κι εμείς οι ίδιοι γι’ αυτήν την κατάσταση και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Η επιλεκτική αμνησία που μας έπιανε πάντοτε ανήμερα των εκλογών πρέπει να σταματήσει και να επιλέξουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα  το πώς θέλουμε να είναι το αύριο που θα ξημερώσει. Καλά μυαλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου