Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Λασπολογίες

....του Πέτρου Διδασκάλου


   Καλησπέρα σας,
σας ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη για το εάν γίνω προκλητικός με το λεξιλόγιο μου κι αν έρθω σε κόντρα με τα πιστεύω αρκετών.  Δεν θα πω πως το άρθρο αυτό είναι ανεξάρτητο από τα πολιτικά μου πιστεύω. Εξάλλου όποιος με ξέρει ,γνωρίζει τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, τις οποίες όμως ποτέ μου δεν προσπάθησα να επιβάλλω.

Όμως, η κρατούσα κατάσταση τον τελευταίο καιρό, αναφορικά με τον πόλεμο που δέχεται ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο Τσίπρας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Τα περισσότερα κανάλια ξαφνικά ξέχασαν τα αίσχη που έχουν κάνει τόσα χρόνια η Ν.Δ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ και που μας έχουν κάνει άνω κάτω και έχουν αρχίσει έναν ανελέητο πόλεμο εναντίον του συγκεκριμένου κόμματος . Τα δυο μεγάλα κανάλια ειδικά από το πρωί μέχρι το βράδυ κράζουν. Ενοχλήθηκαν βλέπετε, που ένα μικρό αριστερό κόμμα ξαφνικά πήρε δύναμη και έχουν αρχίσει να λασπολογούν ώστε να καταστείλουν την μοναδική αυτή φορά που πάει να αλλάξει κάτι στην χώρα μας. Το να πάρω εγώ , εσείς ή ο καθένας μας μεμονωμένες φράσεις και να τις παρουσιάζω ως δήλωση είναι το πιο εύκολο πράγμα. Έτσι μπορώ να κάνω τον Γκάντι να φαίνεται φασίστας και τον Χίτλερ αριστερό. Κ αυτό το λέω εφορμόμενος απ' όσα έχουν καταλογίσει στον αρχηγό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την συνέντευξη που έδωσε στο εξωτερικό.

Όποιος θέλει πραγματικά να μάθει τι ακριβώς διατύπωσε υπάρχει η συνέντευξη του ,στην ΝΕΤ όπου μιλάει σε ζωντανή μετάδοση κ απαντά σε ότι του καταλογίζουν. Επιπλέον αυτή η περιβόητη έκφραση περί Ολάντ έδωσε λαβή στα ΜΜΕ να θεωρήσουν πως προσέβαλε αυτόν που μπορεί να μας βοηθήσει και μας οδηγεί στην καταστροφή, υποστηρίζοντας εμμέσως όλα αυτά που υποστήριξαν και οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων. Αρχικά, ο άνθρωπος βγήκε και είπε αυτό ακριβώς «Διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολαντρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα ». Θέλω να μου πείτε σε ποιο σημείο προσβάλλει τον Ολάντ στην δήλωση του αυτή; Το μόνο που προσβάλλει κατ’ εμέ είναι ο Παπανδρέου. Και πολύ καλά κάνει κιόλας διότι είναι ο πρώτος υπαίτιος της κατάστασης που βιώνουμε.

Και όπως και να χει ο Τσίπρας δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο από παντού. Τον κατηγορούν ότι ενώ είχε την ευκαιρία , δεν έκανε κυβέρνηση. Δηλαδή να συμμαχήσει με Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ μόνο και μόνο για να κάνει κυβέρνηση; Αυτό είναι το ζητούμενο; Μια κυβέρνηση αγνώστου προσανατολισμού; Αυτό θέλετε; Εάν εσείς μπορείτε να συμβιβαστείτε με όλα αυτά εντάξει. Εγώ πάντως δεν θα γίνω συνένοχος σε άλλη μια καταδίκη της Ελλάδος. Βαρέθηκα να είμαι ο μαλάκας της υπόθεσης υπό την εξουσία και τις διαταγές της κάθε Μέρκελ και υπόλογος για κάθε μου κίνηση.

Η τύχη είναι στα χέρια μας. Το θέμα είναι αν θέλουμε να την αλλάξουμε ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου