Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο ‘’Σοφός’’, λαός μας

.....του Κωνσταντίνου Δουραλή


   Και ναι λοιπόν οι κρισιμότερες εκλογές από την ιστορία της μεταπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν και τελείωσαν και έβγαλαν έναν μεγάλο νικητή τον αγανακτισμένο και θυμωμένο Έλληνα..Αυτές οι εκλογές έχουν πολλά παράξενα που θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς όπως το γεγονός ότι καμία δημοσκόπηση δεν προέβλεπε τόσο χαμηλά ποσοστά και για τα 2 πρώην μεγάλα κόμματα ή το γεγονός ότι ο Αλέξης θα έβγαινε καθαρά 3ος. Ακόμα και ο Καμμένος που το έχει κάψει το μυαλό του δεν περίμενε κανείς ότι μέσα σε 2 μήνες θα κατάφερνε να σχηματίσει κόμμα και να πάρει 10%.Εμένα προσωπικά μου κάνει εντύπωση το ποσοστό της Χρυσής Αυγής γιατί το περίμενα πιο χαμηλό γύρω στο 3.5 αλλά οκ. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;;;


Όποιος ψάχνει τα πολλά…

Ας ξεκινήσουμε με τον Σαμαρά. Πιστεύω ότι τα τελευταία 10 χρόνια που αντιλαμβάνομαι τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα ποτέ δεν έχει ακουστεί τόσο ηχηρό χαστούκι σε κόμμα της αντιπολίτευσης. Αντιπολίτευση έκανε και πήρε τα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, που να ήταν και κυβέρνηση μείον θα έβγαινε. Το μεγάλο επικοινωνιακό λάθος του Σαμαρά βασικά του επιτελείου του, ήταν ότι πίστευαν και στο τέλος το πίστεψε και αυτός ότι θα γίνει πρωθυπουργός σωτήρας σαν τον απερχόμενο. Όχι μόνο αυτό αλλά και Πρωθυπουργός που θα συγκέντρωνε και θα συσπείρωνε την λαϊκή διαμαρτυρία!!!Λες και δεν κυβέρνησαν και δεν ευθύνονται για τίποτα. Τέτοια κάνουν και προκαλούν την νοημοσύνη μας!!!Ο Σαμαράς με την προεκλογική του εκστρατεία και με τις έντρομες δηλώσεις του μετά τα exit poll επιβεβαιώνει όλους εκείνους που τον έλεγαν ανίκανο και καταστροφικό γιατί όχι μόνο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει και να συσπειρώσει την λαϊκή οργή σε ψήφο υπέρ του κόμματος του αλλά το αντίθετο κατάφερε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και να μην έχει μεταφέρει την εναλλακτική του στο Μνημόνιο που τόσο έκραζε στον κόσμο και την βάση.

Το σκηνικό της επόμενης μέρας τον βρίσκει ως τον μεγάλο ηττημένο μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον απόλυτο υπεύθυνο για το πολιτικό χάος που θα προκύψει αν προκύψει. Ήταν ο μοναδικός που επιζητούσε τόσο επίμονα εκλογές και γνωρίζοντας το γεγονός ότι μάλλον ο κόσμος θα ψηφίσει με το θυμικό του καθιστά την πολιτική του αβελτηρία μέγιστη!!! Κατά την ανάγνωση των Exit poll με το που είδε ο διπλανός μου το ποσοστό της Ν.Δ αναφώνησε ‘’παρ τα μ@@@κα’’ δεν με βρίσκει πολύ μακριά αυτή αντίδραση δεδομένου ότι η υπεροψία και η αίσθηση του ‘’εγώ και άλλος κανένας’’ με εκνεύριζε λίγο μολονότι δεν θα τον έβριζα αλλά ούτε θα με ενοχλούσε και να έπαιρνε και ψηλότερα.

Ο θεός του Πασοκ ας τους βοηθήσει.

Ήταν από τους πρώτους πολιτικούς αρχηγούς που έκαναν δηλώσεις. Και τι να πει;;;Ίσως το 78’ να είχε ξαναπάρει τέτοια ποσοστά οι φίλοι πασοκτζήδες να μας ενημερώσουν. Το Πασοκ τιμωρείται γιατί γύρισε την πλάτη του στον κόσμο του είπε ψέματα και συντήρησε τόσα λαμόγια μέσα σε ένα πλαίσιο ανομία που μαζί με την Νέα Δημοκρατία εξέθρεψε. Το πιθανότερο σενάριο της συγκυβέρνησης θα το βρει μαζί με την Ν.Δ. Αν δεν αναδιαμορφωθεί δεν αλλάξει ρητορική και πολιτική σκέψη δύσκολα θα επιβιώσει περνά ένα στάδιο κάθαρσης μένει να δούμε αν το βαθύ Πασοκ και ο Βενιζέλος μπορεί να το αντέξει!!! Η αναμόρφωσή του μέχρι και η αλλαγή ονόματος δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη. Θα πρέπει ή να εφαρμόσουν μια σοσιαλιστική πολιτική ή να πάψουν να λέγονται σοσιαλιστές. Η άμεση φθορά που είχε από το γεγονός ότι ήταν στην κυβέρνηση δεν είναι άλλοθι και σίγουρα είναι υπεύθυνο για τις πολιτικές τους..Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι το γεγονός ότι έπεσαν πως τόσο έξω στις δημοσκοπήσεις τους τα παπαγαλάκια της Τρικούπη θα πρέπει να είναι πιο ειλικρινή μάλλον. Το παρ τα μ@@@@κες μάλλον θα το
φώναξαν και άλλοι τριγύρω..

Surprise!!!!!

Και τώρα;; Τι Αλέξη;; Συγχαρητήρια αρχικά για την μεγαλειώδη νίκη σου. Είσαι ένας γνήσιος επαναστάτης. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα που λέει και ο Σάκης..Μπορεί να έκανες την πιο εύστοχη πολιτική καμπάνια που έχει κάνει κόμμα από το 2004 και μετά, μπορεί να μίλησες στις ψυχές των αριστερών φίλων μας που ονειρεύονται μια ευρεία κυβέρνηση αριστεράς. Ναι τους έδωσες όραμα και ελπίδα και να τους έδωσες την ανάμνηση μιας άλλης εποχής. Η προεκλογική σου καμπάνια ήταν φανταστική πραγματικά με το πιο πιασάρικο σύνθημα, ‘’αποφάσισαν χωρίς εμάς/συνεχίζουμε χωρίς αυτούς’’ ενώ ακόμα κατάφερες να κρύψεις πολύ καλά τις ακραίες φωνές όπως τον κ.Λαφαζάνη που 1 μήνα πριν της εκλογές δήλωνε ότι η ημέρα που θα βγει η Ελλάδα από το Ευρώ θα είναι εθνική εορτή!!!!(Δεν νομίζω Τάκη!!!!) Έδωσες την σκέψη και την αύρα ενός ηγέτη που οδηγεί την χώρα σε ασφαλή μονοπάτια γιατί ναι μεν δεν θέλουμε το μνημόνιο αλλά δεν θέλουμε να ξαναδούμε τις δραχμές… Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα που όλοι αρνούνται να σε ακολουθήσουν τι θα κάνεις και κυρίως στα λόγια το ανάστημά τους σήκωσαν πολλοί στην πράξη ελάχιστοι!!!

Ο ελληνικός λαός έδωσε μία ελπίδα του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο το γεγονός ότι τετραπλασιάζει τόσο απότομα τα ποσοστά του και τις έδρες του και ότι πλέον παίζει βασικό ρόλο στις εκλογές και πρέπει να εφαρμόσει τις λύσεις όχι απλά να τις συζητά και να μείνει στον καταγγελτικό του ρόλο είναι το πολύ μεγάλο και δύσκολο στοίχημα για τον Αλέξη. Η έξοδος από την Ευρώπη και η στάση πληρωμών θα δει ότι δεν είναι τόσο εύκολη και απλή..Θα είναι ένα σκοινί πάνω στο οποίο θα πρέπει να ισορροπήσει διότι άπειρες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοξένησε και φιλοξενεί αντισυστημικές δυνάμεις στο εσωτερικό του, η άσκηση της εξουσίας αν τελικά του ‘’κάτσει’’ θα είναι και λίγο κόντρα ρόλος

Last but not least τα παλικάρια με τις μαύρες μπλούζες..

Υπό διαφορετικές συνθήκες ούτε που θα ασχολούμουν με την Χρυσή Αυγή αλλά 1 το γεγονός ότι πριν λίγο μάλωσα-συζήτησα με έναν Χρυσαυγίτη και 2 είδα το βίντεο που λένε στους δημοσιογράφους να σηκωθούνε και πραγματικά εκνευρίστηκα..Αυτοί είναι ηλίθιοι το ξέρουμε όλοι εσείς που έχετε αναπαράγει 1 εκατομμύριο φορές τις βλακείες που λένε. Ασχέτως με το γεγονός ότι ο αρχηγός τους ο μιχαλολιάκος έχει την πιο αστεία φωνή που έχω ακούσει λένε και ασυναρτησίες και σαν έξυπνοι τι κάνουμε προσπαθούμε να δώσουμε λογική στα παράλογα;;!!! Όσον αφορά το θέμα της πολιτικής τους πιστεύω πως τους έκανε τεράστιο καλό που συνειδητά δεν βγήκαν στα κανάλια γνωρίζοντας ότι με τις βλακείες τους θα διέλυαν το μύθο περί του κόμματος που εκφράζει το θυμό και την αγανάκτηση του Έλληνα και που θα μας σώσουν από τους προδότες και άλλα… και τους αλλοδαπούς που μπήκαν να καταλάβουν τη χώρα μας..Θεωρώ το κίνημά τους επικίνδυνο αλλά τους ίδιους αδιάφορους και απλά βλάκες δεν έχουν καμία υπόσταση και καμία πολιτική και λαϊκή βάση ψηφίστηκαν από τις γιαγιάδες που συνόδευαν και από τα μαλακομπουκωμένα 18χρονα που νομίζουν ότι θα βγάλουν και αυτά μπράτσα και θα γεμίσουν τεστοστερόνη όπως οι τύποι γύρω από τον ‘’αρχηγό’’. Και εσείς που το παίζεται έκπληκτοι με την είσοδο των εθνικιστών στην βουλή μην κοιτάξετε προς την Γαλλία γιατί θα ταραχτείτε ακόμα περισσότερο για την ιστορία Η Λεπέν πήρε 18% και βγήκε 3η.


Υ.Γ: 1) Το άρθρο γράφτηκε την ημέρα των εκλογών οπότε οποιαδήποτε υστερόχρονα γεγονότα είναι άγνωστα

2)Το ξύλο που θα δούμε από δω και πέρα με Χρυσαυγίτες vs. Αναρχικούς δεν λέγεται…. Αν υπάρχει θεός ας μας πει που θα πλακώνονται να μην πλησιάζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου