Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Tinker Tailor Soldier Spy


.....του Γρηγόρη Πασχούλα



Ο ελληνικός τίτλος της ταινίας είναι “Και ο κλήρος έπεσε στον Smiley”.

Περίοδος ψυχρού πολέμου Λονδίνο.

Ο George Smiley, ένας πράκτορας της ΜΙ6 που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, εκτός των μυστικών υπηρεσιών. Όταν ένας διεφθαρμένος πράκτορας θα ξανακάνει την εμφάνισή του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει ένα "καρφί" στους κύκλους τους, ο Smiley θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις επάλξεις. Αποστολή του θα είναι να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του, πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνα τον οδηγεί σε τέσσερις υπόπτους, όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες...


Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του John Le Carre αποτελεί το πρώτο από μια τριλογία Tinker, Tailor, Soldier, Spy, The Honourable Schoolboy και Smiley’s people.

Δεν είναι σίγουρα μια συνηθισμένη κατασκοπευτική ταινία αφού είναι ατμοσφαιρική, αλλά έχει να κάνει με την υπόθεση και όχι τα εφέ. Σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει να βαριέσαι αντιθέτως σε παρακινεί να ψάξεις τον προδότη. Λόγω της άριστης σκηνοθεσίας του Tomas Alfredson, οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές παρότι οι συναισθηματικές εκρήξεις είναι ελάχιστες. Και ο λόγος είναι ότι το cast είναι απλά τρελό. Gary Oldman, Colin Firth, John Hurt, Tom Hardy, Toby Jones, Kathy Burke, Benedict Cumberbatch και Mark Strong.

Η βαθμολογία το imdb είναι 7,3/10. Σίγουρα είναι μια ταινία που θα πρέπει να δείτε ειδικά αν είστε λάτρεις του είδους. Αυτό τον καιρό παίζεται στις αίθουσες τους κινηματογράφου, επομένως είναι μια καλή ευκαιρία να την παρακολουθήσετε. Το βέβαιο είναι πως αποτελεί ένα εξαιρετικό δίωρο διάλειμμα. Αδιαμφισβήτητα θα σας συνεπάρει.

Aκολουθεί το trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου