Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

JK Soul

....του Στέλιου Μουρατίδη






Πρόκειται για έναν Σλοβένο μουσικό παραγωγό-καλλιτέχνη, ο οποίος κινείται κυρίως στην funk/soul/jazz μουσική σκηνή και ουσιαστικά στο πάντρεμα αυτών των ειδών. Μοιάζει πολύ (σχεδόν ίδιοι) με τον Gramatik, στον οποίο αναφέρθηκε η Κωνσταντίνα στο αντίστοιχο άρθρο της, ωστόσο, ο JK Soul δεν είναι και τόσο δημοφιλής όσο ο Gramatik.
JK Soul και Gramatik ήταν μαζί σε περιοδεία στην Αμερική το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2009 ως opening για τους PrettyLights.
Το πρώτο του άλμπουμ έγινε το 2009 με τίτλο “Dinner with the Beatz (vol.1)” από την Cold Busted να είναι η δισκογραφική του (τότε).
Τον Μάιο του επόμενου ακριβώς χρόνου, εκδίδει και το δεύτερο μέρος “Dinner with the Beatz(vol.2)” σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Από τον δίσκο ξεχώρισαν κομμάτια όπως “Colour of my soul”, ”The dream catcher” και “Down the streetz” ενώ παράλληλα το άλμπουμ παρουσιάστηκε στο Beatport.com ως “Top 10 Chillout Chart” για το 2010. Στην συνέχεια, το single του “Τhe Music”, ήταν το κορυφαίο στα chart του Beatport για πάνω από ένα μήνα ενώ ήταν και στο “Top 10 Chillout songs” για το 2010 όπως ανακοίνωσε την σχετική λίστα το Beatport τον Ιανουάριο του 2011.
Επηρεασμένος από την περιοδεία με τους Gramatik και Pretty Lights τον Αύγουστο του 2010 εκδίδει και το 3ο δίσκο με τίτλο “Shadows” παίρνοντας καλές κριτικές χωρίς όμως να κάνει κάτι το ιδιαίτερο.
Η τελευταία του δουλεία ονομάζεται “Universal love” (2011) από την Fat Sound και πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον άλμπουμ, το οποίο ο ίδιος ο καλλιτέχνης διαθέτει δωρεάν μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook γιατί όπως λέει και ο ίδιος “Good music can be free” (και συμφωνούμε απόλυτα) .



Dubium/JK_Soul/Mouratidis by Stelios Mouratidis on Grooveshark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου