Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Trust (Πίστεψέ με)

.....της Κάλλις Κολόζη


Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Clive Owen σε μια πειστική ερμηνεία μαζί με την Catherine Keener (η σύζυγος) και στο βασικό καστ η κόρη Liana Liberato, σε ένα δράμα της σύγχρονης εποχής. Ο Clive Owen συνηθισμένος σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών το ένα εκ των οποίων γίνεται θύμα αποπλάνησης μέσω διαδικτύου.

Η ιστορία εξελίσεται αργά, (όχι βασανιστικά) προσπαθώντας να αποδώσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις,τους τριγμούς, τα φραγμούς μιας οικογένειας, των ταμπού που υπάρχουν ή που δεν υπάρχουν. Δεν καταφέρνει να δώσει το βάθος μιας τέτοιας εξέλιξης μέσα στα μόλις 106 λεπτά που διαδραματίζεται. Σου δίνει όμως αυτό το αίσθημα του «θέλω_να_σκοτώσω_τον μπάστ@ρδο_παιδεραστή». Σου αφήνει αυτή την γλυκόπικρη προς το εντελώς πικρή γεύση στο στόμα, ενώ ταυτόχρονα σε βάζει στη θέση να σκέφτεσαι πόσο κοντά μας είναι ο κίνδυνος τελικά και πόσο μικροί κι αδύναμοι είμαστε για να προστατέψουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τα παιδιά μας από ανθρώπους που ξέρουν να (μετα)χειρίζονται άλλους ανθρώπους για την απόλαυσή τους.

6/10 για τις εξαιρετικές σκηνές ανάμεσα στις δραματικές συγκινήσεις που προκαλεί η εμμονή του πατέρα και στην αψυχολόγητη, στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, συμπεριφορά της αποπλανημένης έφηβης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου